Seedbox Nedir?



Bir önceki yazılarımda torrent ve yardımcı programlar hakkında yaptığım incelemeleri sizler ile paylaşmıştım. Bu yazımda ise torrentin, Türkiye ayağı için olmazsa olmazlarından seedbox incelemelerini paylaşacağım. Birçok torrent sitesi bilindiği gibi üye alımını kapatmış ya da üye alımı yaparken katı kurallar koymuştur.
Asıl risk ise torrent sitelerine üye olduktan sonra başlamaktadır. Torrent sitelerinden devamlı olarak yararlanabilmeniz için sistemin en önemli parçası olan “ratio” oranınızı iyi ayarlamanız gerekmektedir.

Ratio nedir?

Ratio, torrent sisteminden kullanıcıların “verimli” şekilde yararlanmasına olanak sağlayan beyindir. Beyin diyorum çünkü torrent sitelerinde kullanıcıların geleceğini ratio puanı belirler. Ratio puanınız yükseltebilmeniz için indirdiğiniz dosyaları hemen silmeyerek, upload yapmalısınız. Ülkemizde internet hızlarını göz önünde bulundurursak, indirme ve yükleme hızları arasındaki farkı da düşünürsek normal bir kullanıcının iyi bir ratio puanına sahip olabilmesi mümkün olmamaktadır. Bu durumlarda devreye seedbox sistemi giriyor.

Seedbox aynı hosting makinası gibi, sadece upload ve download yapmaya yarayan sanal sunuculardır. Seedbox hosting alarak ratio puanınızı arttırabilir, devamlı olarak torrent sitelerinden yararlanabilirsiniz. Seedbox fiyatları ve kullanımını bir sonraki yazımda sizler ile paylaşacağım. Torrent hakkında paylaşımlarımı http://www.torrentdestek.net sitesinden takip edebilirsiniz.
Share it Please

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism