Kartal Yine Kazandı ' Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 0 '


Deniz ve hava taşıtlarının seferlerini iptal ettiren yoğun sis Kartal'ı durduramadı. Turkcell Süper Lig 13. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3 - 0 yendi.


Galibiyeti getiren goller Fink, Bobo ve Uğur İnceman'dan gelirken, Kazım 75. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu galibiyetle siyah-beyazlı ekip puanını 27'ye çıkararak, lider F.Bahçe ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi.

Beşiktaş'a son yıllarda lig derbilerinde büyük üstünlük kuran, son 4 sezonda yaptığı 8 lig maçını da kaybetmeyen, İnönü Stadı'ndaki son 4 lig maçını da kazanmayı başaran sarı-lacivertli ekip, aynı başarıları tekrarlayamayarak, zirve yarışındaki avantajını sürdüremedi.



İLK YARI



Kontrollü başlayan derbi mücadelesinde ilk etkili pozisyonları bulan Beşiktaş oldu. Hem sağdan, hem soldan etkili kanat organizasyonları yapan siyah-beyazlı takım, 8. dakikada Serdar Özkan ile ilk önemli pozisyonu bulurken, bu oyuncu etkili vuruş yapamayarak takımını öne geçirmeyi sağlayamadı. İlerleyen dakikalarda rakibinin temposuz oyununa ayak uyduran Beşiktaş, kalesinde tehlikeler yaşamaya başladı. İlk bölümdeki baskılı oyununu sürdüremeyen Beşiktaş, kalesinde tehlikeli pozisyonlar verirken, hücumda ise istediğine ulaşamadı.






Mehmet Topuz ile ilk dakikada kaleyi yoklayan Fenerbahçe, savunmada dikkatli oynayarak rakip kalede gol aradı. Rakibin yüklendiği dakikalarda kalesinde tehlikeler yaşayan konuk ekip, hücumda da istediği gibi çoğalamadı. Kalesinde yaşadığı tehlikelerin ardından tempoyu tamamıyla düşüren konuk ekip, pozisyonlar üretmek için yüklenmeye başladı. Özellikle Gökhan ile etkili olan sarı-lacivertli oyuncular, 19. dakikada bu oyuncunun İbrahim Üzülmez'in müdahalesi sonrası yerde kalınca penaltı itirazında bulundular. Rakibinin ilk bölümdeki hücum iştahını yokeden Fenerbahçe, sağdan ve soldan topu ceza alanına taşıyarak etkili noktalarda kullanmaya çalıştı. İlk 10 dakikalık bölümden sonra oyunun kontrolüne elinde bulunduran Fenerbahçe, son dakika içinde Alex ile kullandığı serbest vuruşta top üst direkten dönünce gole ulaşamadı.



4. dakikada Serdar Özkan'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında topla buluşan Bobo'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.



8. dakikada Ekrem'in soldan yerden ortasında ceza alanında Yusuf ve Bobo'yu geçen topu altıpasın önünde kontrol eden Serdar Özkan, dönerek yerden sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.



16. dakikada Dos Santos ile paslaşan Gökhan, ceza alanında sol çaprazda İbrahim Toraman'ı geçtikten sonra sert vurdu, ancak meşin yuvarlak farklı bir biçimde auta çıktı.



18. dakikada Alex'in sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Carlos'un sert şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.



27. dakikada İbrahim Üzülmez'in sol çaprazdan ortasında Bobo, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.



29. dakikada Mehmet Topuz'un arapasında ceza alanında topla buluşan Alex, etkisiz bir vuruş yapınca kaleci Rüştü meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.



32. dakikada Roberto Carlos'un yaklaşık 40 metreden sert şutunda, Rüştü meşin yuvarlağı güçlükle çelebildi. Ceza alanında sol çaprazda topu kontrol eden Dos Santos'un vuruşunda, Rüştü bu sefer meşin yuvarlağı kontrol etti.



45 artı 1. dakikada Alex'in ceza alanı önünden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Rüştü'nün müdahale ettiği top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Daha sonra Kazım'ın vuruşunda, Rüştü meşin yuvarlağa sahip oldu ve derbi mücadelesinin ilk yarısı 0-0'lık skorla tamamlandı.



İKİNCİ YARI



54. dakikada Fink Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.



57. dakikada Bobo farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti: 2-0



Kazım, 75. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.



83. dakikada Uğur İnceman skoru 3-0'a taşıdı.



Stat: BJK İnönü



Hakemler: Fırat Aydınus, Bülent Gökçü, Bahattin Duran



Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Ernst, Fink, Serdar Özkan, Yusuf, Bobo



Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Önder, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Emre, Cristian, Dos Santos, Alex, Kazım

Sarı Kartlar: Dk. 38 Lugano (Fenerbahçe), Dk. 55 Ferrari (Beşiktaş)

kaynak: Sabah.com.tr







Share it Please

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism