Dolandırıcı Facebook sayesinde yakalandı


Dolandırıcı Facebook sayesinde yakalandı

ABD'de bankaları dolandırdıktan sonra Meksika'ya kaçarak lüks bir hayat süren bir dolandırıcı, Facebook'ta yaptığı güncellemeler sayesinde yakalandı. Bir suç ortağıyla Amerikan bankalarından 200 bin doların üzerinde kredi çektikten sonra Meksika'ya kaçan Kamerun doğumlu Maxi Sopo, mesajlarında Cancun'da harika bir hayatı bulunduğunu anlatıp güncellemeleri yapınca yakayı ele verdi.
Dolandırıcının, eskiden Amerikan Adalet Bakanlığında çalışan bir yetkiliyi de arkadaş listesine eklediği belirtildi.ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri, Sopo'nun Facebook'ta nasıl güzel bir hayatı olduğunu ve arkadaşlarıyla nasıl güzel zaman geçirdiğini anlattığını belirtirken, "kendisi hakkında açılacak dava ve ona yöneltilecek suçlamalardan sonra, yaşamak istediği yaşamın kesinlikle bu olmayacağını" kaydetti.
ABD'ye 2003'te geldikten sonra Seattle kentinde geceleri bar ve kulüplerde gül satan Sopo'nun, şu an başkent Meksika'da gözaltında bulunduğu belirtildi.
Eski Adalet Bakanlığı yetkilisi ise, Sopo ile Facebook'ta arkadaş olduktan sonra Seattle'da birkaç kez gece kulüplerinde görüştüğünü, ancak onun Meksika'ya kaçtığını bilmediğini söyledi.
Sopo'nun Facebook'taki güncellemeleriyle nerede yaşadığını öğrendiğini anlatan eski Adalet Bakanlığı yetkilisi, bu yöndeki bilgiyi Meksika makamlarına iletmesinin ardından dolandırıcının geçen ay tutuklandığını kaydetti.

+15 Ekim 2009 Perşembe, 13:48


Kaynak : veteknoloji.com
Share it Please

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism