Oyunlar ve Çocuk Gelişimi


Çocukların gelişimi çok küçük yaşlarda başlar. İlk başlarda aile içerisinde verilen eğitim daha sonra çocuğun sosyalleşmesi sonucu oluşan çevresi ile devam eder. En nihayetinde okula başlayan çocuk uzun bir eğitim döneminin ardından gelişimini tamamlar ve topluma, karakterini kazanmış yetişken birer birey olarak katılırlar.
Bu kademelerin en önemlisi hiç kuşkusuz okula başlamamış olan çocukların aile ve çevresi arasındaki etkileşimi ile oluşan gelişimdir. Bu gelişimde aileye büyük bir yük düşer; çocuklarının ileride oluşacak olan karakterlerini zedeleyecek aşırılıklardan kaçınmaları büyük bir önem taşır. Kötü bir psikolojik ortamda yetişen bir çocuğun ileride de karakteri bozuk olarak karşımıza çıkacağı kesindir.
Bunun yanı sıra çocuğun seçtiği arkadaşlar da oldukça önemlidir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi çocuk psikolojik olarak sorunlu bir ortamda yetişmemiş olsa da, arkadaşlık kurduğu çocukların nasıl bir ortamda yetiştiğini anlayamayız. Dolayısıyla çocukların arkadaşlıklarını, yaptıklarını, oynadıkları oyunları çok ciddi bir şekilde gözlememiz gerekir.
Çocuklar için oyunlar demişken, küçük yaşlarda oynanan oyunlar çocukların zeka gelişimini hızlandırır. Örneğin bir lego oyunu, çocuğun yaratıcılığını arttırırken, el becerilerini de güçlendirir. Bunun yanı sıra çocuklar hiç kuşkusuz o yaşta eğlenmek isterler.
Futbol oyunları da işte bu ihtiyacı karşılar, dolayısıyla da çocuğun daha mutlu olmasını, psikolojisinin düzgün olmasını sağlar. Bu durum da çocuğun yetişkinliğe adım attığı dönemlerde sağlam bir karakter oluşturmasına ve kendi çocukları için de aynı gelişim ortamını hazırlamasına ön ayak olacaktır.
Zeka geliştirmenin yanında oyunların eğlendirme özelliği olduğunu da söyledik. Çocukları eğlendirecek oyunların başında çizgi film oyunları  ile özellikle erkek çocuklar için vaz geçilmez olan futbol oyunları gelir.
Siz de çocuklar için oyunlar arıyorsanız http://www.oyuncesmesi.com adlı internet sitesini ziyaret edebilir, çocuklarınız için her türlü oyun arşivine sahip olan sitede dolaşabilirsiniz.
Share it Please

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism