Çocuk Oyunları

Çocuk oyunları genelde çocukların oynadığı ancak bazı durumlarda yetişkinlerinde katılabildiği oyunlardır. Çocuk oyunları tek başına oynanabildiği gibi birçok çocuk ile beraber de oynanabilmektedir.
Bazı çocuk oyunları kapalı alanlarda oynanabilirken genelde top ile oynanan oyunlarda açık alan gerekmektedir. Geçmişten bugüne gelen birçok oyundan bazılarının kuralları yaşanan çevreye göre değişmiş olsa da bazı oyunlar hala aynı kurallar dikkate alınarak oynanmaktadır. Eski Roma döneminden beri çocukların en sevdiği oyun olarak bilinen seksek, körebe, ip çekme gibi oyunlar bir ailede hem annenin çocukluğunda oynamış olabileceği hem de şimdi kızının oynayabileceği oyunlardandır. Bu durumdan yola çıkılırsa eğer oynanan her çocuk oyunu aslında manevi bir hatıra ve kuşakları bir araya getirebilen ortak bir dürtüdür.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sadece bilgisayardaki oyunlarla sınırlı kalan çocuğa hiçbir oyun eskinin verdiği tadı vermeyecektir. Çünkü dışarıda arkadaşlarıyla beraber güle eğlene oynanan oyunların verdiği mutluluk ve beraber olmanın sevinci hiçbir bilgisayar oyununda bulunamayacak samimi bir duygudur.

Yağ satarım bal satarım, saklambaç, köşe kapmaca, aspirin gibi kovalamacılı oyunların yanında her türden oyun oynamayı çok seven çocuklar için top oyunları, yetenek oyunları, kağıtla oynanan oyunlar da vardır. Tüm bu oyunların sonunda kaybedene verilen ceza ve kazanana verilen kazanmış olma ödülü ile birlikte eğlenceli olmasının yanı sıra çocuk oyunları çocuklar tarafından gizli bir ciddiyetle oynanır. Tıp, sıcak ve soğuk, sözcük bulma, amiral battı, körebe, yakar top oynayarak büyüyen çocuklar hayatı bilgisayarda gördükleriyle sınırlı tutan çocuklardan hayatı daha çok ve daha kolay anlayabilen ve kendine güven duygusu gelişmiş bireyler olarak yetişmişlerdir. İşte bu yüzden çocuklarımız bilgisayar tarafından rehin alınmadan gerçek çocuk oyunları oynamanın farkını yaşasın.

Share it Please

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism