Beyaz ten tarih mi olacak ?

Yale Üniversitesi Ekoloji ve Biyoloji Profesörü Stephen Stearns’a göre, birkaç yüzyıl içinde herkes, Brezilya’lılar gibi koyu tenli olacak.
Teknolojinin ve insanlığın yaşadığı değişime ve gelişime göre incelemeler yapan Stearns, yaşanan bu gelişimin, üremeyi de çeşitlendirdiğini söyledi. Farklı genetik özelliklerde bulunan insanların birbirleriyle çiftleşmesinin sonucu olarak farklı fiziksel özelliklerde bireylerin dünyaya geldiğini belirtti.

Farklı kıta farklı insanlar

Yaşanılan teknolojik gelişmeler sonucu, dünyanın her yerine seyahat etmenin mümkün olduğunu belirten Stears, bunun sonucu olarak farklı kıtalardan farklı özellikteki kişilerin bir araya gelerek çift olduklarını ve farklı görünümde insanların meydana geldiğini söyledi.

Çekinik genler

Stears’ın bu açıklamalarını destekleyen Deleware Üniversitesi Biyolojisti John Macdonald’da, mavi göz, kızıl ve kumral saç, beyaz ten gibi fiziksel özelliklerin çekinik gen özellikleri olduğunu, koyu tenin daha baskın olduğunu, bu sebeple ileride koyu tenli insan nüfusunun daha fazla olacağını belirtti.

Bu teoriye göre, ileriki yüzyıllarda mavi gözlü ve beyaz tenli insan nüfusu azalacak, koyu tenli esmer nüfus artacak. Teorinin gerçekliği konusunda ki tartışmalar sürse de, yaşanabilecek bu değişimin insan nüfusu üzerinde nasıl bir etki yapacağı da şimdiden merak konusu oldu.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışan alanlar arasında, anatomi de yerini almış oldu..
Share it Please

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism