Android'deki Virüslerden Korunma Yolları

Randroid virüs
Bu yazımızda sizlere Android Market'teki virüslü uygulamalardan korunma yollarını sizlere anlatıyoruz. Daha güvenli bir Android deneyimi için detayları bu yazımızda anlatacağız



Android, açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğu için zararlı yazılımlar da rahatlıkla yazılabiliyor. ve bunu sahtekarlığa çeviriğ sizin android sisteminize sızmaya çalışanlar bulunmakta.
Android markette bulunan uygulamalara virüs ve trojan koyan kişiler , sizin android sisteminize kolayca virüs bulaştırabiliyorlar, 
Gelişmekte olan lafından artık gelişmiş ve büyümeye inanılmaz hızlarla devam eden bir işletim sistemi noktasına gelen Android'in önündeki en büyük engel ise güvenlik sorunu.
Google'ın en başta Market'e yüklenen uygulamaları denetlememesi sonucunda ortaya çıkan ve gevşek politikalarla gittikçe vahimleşen durumda biz kullanıcılar ne yapmalıyız?
Bu yazımızda elden geldiği kadar virüslerden korunmanızı sağlayacağız. Peki bu virüsler neler yapabiliyor? Biraz bunlardan bahsederek rehberimize başlamak istiyorum.

Trojanların Gücü:
Android'deki trojanlar oldukça etkili ve mantıklı. Sizin bilgilerinizi ve alışkanlıklarınızı çalmaya çalışan bu uygulamaların en gelişmişi, telefon görüşmelerinizi kaydeden trojandı. CA Security araştırmacılarının bulduğu trojan, konusmalarınızı amr formatında kaydediyor ve internet bağlantınız üzerinden sunucuya gönderiyor. Bu tip trojanlarla yapılan hamleler ile size şantaj bile yapılabilir.
Ayrıca telefonunuzun IMEI numarasını çalan ve telefonunuzu klonlayarak, kullanılamaz hale getiren trojanlar da bulunuyor.
İzinsiz mesaj atan trojanları da unutmamak gerekiyor. Kısacası tüm bilgilerimiz kontrolleri altında. Bunun sebebi ise Android'de bulunan izinler.
Biz bir uygulama yüklerken, bize aktarılan izinlere bakmıyoruz bile. Programa hangi izinleri verdiğiniz orada yazıyor. Önemli izinlere sahip, trojanlı bir uygulamanın, Android telefonunuzda yapamayacağı şey yok.
Güvenli bir Android deneyimi için ilk başta izinleri sorgulayın. Bu uygulama .... iznini neden ister diye sorgulayın. Ancak güvenliğine tam güveniyorsanız uygulamayı kurun.

Uygulama Kurarken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?
Android uygulamaları kurarken izinlere bakacağız. Ondan sonra ise indireceğimiz uygulamaları iyice seçmeli. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde, 13 virüslü uygulama ve bunlardan etkilenen 5000000 kullanıcıdan bahsettik.
Oyunu yazan firmalara bakın. Adını kaç kere duydunuz? Tamam her uygulama yazan firmanın çok iyi bir web sayfası ve tanınmış olması gerekmiyor. Ama uygulamayı beğenen ya da iyi yorum yapan yoksa şüphelenin. Araştırın diyoruz. Her uygulamayı indirmeyin. Yani Counter Strike gibi bir oyun Android'e çıksa zaten olay olur. Bir kaç haberi ortaya düşer. Gidip orada Counter Strike'ı görüp, " aaa oyuna bak indirelim " demeyin.
Bir de özellikle cinsel içerikli uygulamaları indirmenizi önermiyoruz.
Tüm bunlara dikkat ettikten sonra artık telefonumuzu yazılımsal olarak korumaya başlayalım. Bakalım elden neler geliyor?

Ya Virüs Bulaşırsa?:
Android cihazınıza virüs bulaşırsa aşırı korkmaya gerek yok. Telefonunuzun internet bağlantısını kesin. Çünkü Android'deki trojanlar internet bağlantısı sayesinde çalışıyorlar. İzinsiz olarak açabiliyorlarsa telefonunuzu kapatın.
Tabi şükretmek lazım ki Android'deki virüslerin kapasitesi, Windows için çıkanların yanında oldukça minyon kalıyor. Sality virüsü bile tek başına yeter. Allahtan öyle girdi mi çıkmayan virüsler şimdilik Android için yok.
Artık kendini kök klasöre kopyalayan trojanlar da var. Siz ne kadar hafıza kartını kopyalayıp, telefonu fabrika ayarlarına döndürseniz bile o orada durur. O yüzden telefona format atmanız en ideali.
Ayrıca hafıza kartına da 3. parti yazılımlarla bilgisayarda uzun süreli format atmayı deneyin ki garanti olsun.
Kısaca dikkatli olursanız bunlara gerek kalmaz. Android'de durum o kadar vahim değil. Ama dikkatsizliğin sonucu vahim olabilir. Virüssüz kullanımlar dileği ile.

Kaynak: www.shiftdelete.net

İlgili Aramalar: haber,android,android virüsden korunma,android virüs bulaşmasın,Android virüs tehlikesi,Android virüsleri temizle,
Share it Please

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism