Fatih Projesi'nde Yerli Tabletler üretilecek

Fatih Projesi

Fatih projesi , okullarda akıllı tabletler ile eğitim işlemeyi hedefleyen 2011-2012 senesinde çıkarılmış olan bir projedir..

Fatih projesi kapsamında Tabletler 7 pilot ile dağıtılmaya başlandı ve Bakanın yaptığı açıklamaya göre Fatih projesi kapsamında ihaleyi kazanan firma Akıllı tahta ve tabletleri Türkiye merkezli üretecek

Nihat Ergün Yaptığı açıklama ;

Şimdi diyoruz ki, biz böyle büyük bir proje başlattık, bu 7-8 milyar dolarlık bir tablo oluşturuyor 4 yıl içerisinde. Biz bu yapıdan bir üretim de çıkarmak istiyoruz. Kim bu akıllı tahtayı ve tablet bilgisayarları Türkiye’de üretmeyi taahhüt ediyorsa ondan alacağız. İşte belki kademe şartnamede olacak.

Birinci yıl yüzde 40 yerlilik oranına, ikinci yıl yüzde 60, üçüncü yıl yüzde 80 yerlilik oranına ulaşmayı taahhüt eden firmaya biz bunu vereceğiz. Bu firma kimse yani, siz olursunuz, başkası olur, rekabete açık bir şekilde tabii ki bunlar gerçekleştirilecek.

Önemli olan şu: Eskiden bu yüksek satın alma gücünü ucuza alalım diye kullanıyorduk. Şimdi size diyoruz ki, kardeşim biz 10 bin tane alacağız, ama burada üretirsen alırız senden. Şimdi siz de bakıyorsunuz, ya sayı 1.000′den 10 bine çıktı, 100 bine çıktı. O zaman burada bir üretim bandı kurmak avantajlı, benim için de avantajlı ve sürekli bir pazar, siz yatırımınızı buraya getiriyorsunuz bu sefer. Böylece yatırımı da çekmiş oluyoruz. O teknolojiye sahip oluyoruz, o know-how bizim oluyor.

Daha önce ithal ettiğimiz ürünleri, bu sefer içeride üreten, hatta ihraç eden bir ülke haline gelmiş oluyoruz. Yani, offset sistemlerinin ve kamunun proje kabiliyetinin, yüksek satın alma gücü kabiliyetinin bir kaldıraç olarak kullanılması çok önemli sonuçlar doğuruyor. Yeni dönemde inşallah bu sonuçları da hep beraber görmüş olacağız.
Share it Please

1 yorum:

  1. Böyle şeyler görünce şaşırıyorum vallahi. Ama olursada almaz değiliz hani :)

    YanıtlaSil

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism