Artık internette yabancı dil bilmemek sorun değil !

İnternet 21. Yüzyılın belki de en önemli yeniliği olarak hayatımıza bir daha çıkmamak üzere girmiş bulunuyor. Bankacılık işlemlerinden alışverişe , arkadaşlarımızla iletişimden yeni arkadaşlar edinmeye bir çok konuda oturduğumuz yerden işlerimizi halletmemizi sağlıyor.


Peki internetin nimetlerinden yeterince faydalanıyormuyuz ?
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişmekle beraber aslında her ne kadar “Evet yararlanıyorum” deseniz bile örneğin araştırdığınız bir konuda eğer yabancı dil bilmiyorsanız sadece Türkçe kaybaklara mecbur kalacaksınız ya da bir sosyal paylaşım sitesinde tanıştığınız İsveçli biriyle konuşamayacaksınız.

Bütün bunları aşıp Global bir köy haline gelen Dünya’nın kullandığı internetten son damlasına kadar yararlanmak için artık dil bilmeniz gerekmiyor , 51 dilde hemen çeviri yapan siteleri kullanarak hem kelime çeviri hem cümle çeviri yapabilir ve İsveçli Bjorn ile konuşabilirsiniz veya yapacağınız ödev için Amerika’da bulunan bir siteden makaleyi alıp ingilizce türkçe çeviri yaparak anında işinizi halledebilirsiniz. İnternetin tüm nimetlerinden sonuna kadar yararlanmak sizin elinizde.

İlk olarak Google tarafından başlatılan online çeviri hizmeti şimdi birçok site tarafından veriliyor. Tabi insan çevirisi gibi olmasını beklemek pek akıllıca değil ama çok anlamsız çevirdiğinide söyleyemeyiz. Sonuçta kontrol etmeniz gerekiyor ama Türkçe’ye çevrilmiş metni dilbilgisi kurallarına uygun hale getirmek çok da zor değil.
Tabi bütün bu bahsettiğimiz işlemler amatör çeviri işlemleri için , daha profesyonel çeviriler için lütfen tercüme ofisleri ile irtibata geçin. Çünkü ciddi tercümeler bu işin uzmanı tercümanlar tarafından yapılmalıdır.
Share it Please

3 yorum:

  1. Dili bilmenin tadı bir başka oluyor tabi . Çevirme siteleri her zaman işe yaramaya biliyor

    YanıtlaSil
  2. çok başarılı olduğu söylenemesede bazen hayat kurtarabiliyor. Ama dili bilipde çevirisi okunuyunce insanı bazen çokda fazla güldürebiliyor :D

    YanıtlaSil
  3. Çevirme siteleri her zaman doğru çeviriyi yapamasada kullanışlı oldukları bir gerçek...

    YanıtlaSil

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism