SEO Ücretlendirilmesi

SEO hizmeti veren firmalar doğal olarak bu hizmet için bir bedel istiyorlar. Fakat bu işte standart belirlemek zor herkes yaptığı için zorluğuna göre fiyat talep ediyor. Serbest piyasa bu sektörde oldukça serbest.
SEO firmaları ücret belirlerken bazı önemli noktaları göz önüne alırlar. Bu önemli noktaları aşağıda maddeler halinde sıraladık.
1.    Sitenin çalışmaya başlamadan önce aramalardaki yeri
2.    Hangi kelimede yukarıya çıkmak istediği (oyun kelimesinde 1. sıraya çıkmak ile dövüş oyunu kelimesinde 1. sıraya çıkmak için harcanarak emek farklıdır)
3.    Müşterinin isteğine göre yapılacak işlemler (siteye her gün özgün makale ekleme, site tasarımını seo’ya uygun hale getirme vs. gibi işlemler)
4.    Backlink ihtiyacına göre ne kadar backlink alındığı
5.    Kaç adet dizine eklendiği
6.    Danışmanlık hizmetinin ne kadar süreceği
Yukarıdaki tüm maddeler yaptıracağınız çalışmanın fiyatının değişmesini sağlayacak sebeplerdir. Bu sebeple yapılan işlemler ile ilgili firmanızdan detaylı bir rapor istemeyi ihmal etmeyin. Unutmayın ki siz bu işte uzman değilsiniz uzman olan kişiler çalıştığımız firmadakiler. Bu sebeple aklınıza takılan her şeyi sorun neyin nasıl ve neden yapıldığını araştırın. Aksi takdirde gelişi güzel bir hizmet almış olabilirsiniz ve bunun farkında bile olmazsınız.
Kaliteli bir firma seçtiğinizde belki seo ücreti size yüksek bir fiyatmış gibi gelecektir. Fakat yapılan işlere ve sitenin dünü ile bugünü arasında farka bakınca siz de verilen ücretin karşılığını aldığınızı fark edeceksiniz.
Share it Please

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Telefon oyunları - Cep telefonu oyunları - Android oyunları. Designed by Templateism